Green Molecules BV

PVT systeem

Jarenlang profijt van PVT panelen

 

PVT panelen worden tegenwoordig een steeds bekendere vorm van een zonneboiler. Maar wat zijn PVT panelen eigenlijk? Dit is een zonnepaneel waarbij warmte en stroom in dezelfde collector zijn verwerkt. Hierdoor wordt niet alleen het zonlicht omgezet in energie, maar ook de warmte die het uitstraalt. De warmte wordt opgenomen door vloeistof, die uiteindelijk weer wordt overgebracht naar een warmtepomp of zonneboiler. De zogenaamde omvormers vormen hierbij een belangrijke schakel tussen de PVT panelen en je woning, omdat deze omvormers wisselstroom genereren. De douche of kraan vangt de warmte op, terwijl de bruikbare energie de apparaten laat werken. Zo verbruik je gratis energie en ben je milieubewust en verantwoord bezig!

Verwarmen en verkoelen

Je huis verwarmen met PVT-panelen kan nu al. Sinds kort is het ook mogelijk om met ons PVT systeem naast verwarmen ook je huis te koelen. Handig, omdat de zomers alsmaar warmer worden.

 

PVT werkt 24/7

Van de opgewekte warmte wordt 70% uit de buitenlucht onttrokken en 30% uit zonlicht. Zelfs op donkere regenachtige dagen is het PVT systeem aan het werk. Daarnaast bevatten onze PVT zonnepanelen geen draaiende onderdelen zoals ventilatoren. Het PVT systeem is daarmee een stille én onderhoudsarme bron voor de PVT warmtepomp.